Feta cheese bread recipe

Feta cheese bread is a delicious dish, combining a crispy bread crust and a rich, rich Feta cheese filling. A simple recipe with flour, yeast, water, salt, and especially Feta cheese, brings a unique and attractive flavor.

Ingredients

  • 100g crumbled feta cheese
  • 30g parmesan, grated
  • 15 g fresh parsley leaves, chopped
  • 15g chives, finely chopped
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 teaspoon ground black pepper
  • 500g white, strong flour (plus extra for dusting)
  • 7g fast-acting dry yeast
  • 1 teaspoon sugar
  • 2 teaspoons salt
  • 3 tablespoons extra virgin olive oil
  • 320g water
  • 70g dried tomatoes, chopped
  • 1 egg, beaten

Detailed instructions

  • To prepare, grease a round, 23cm (9”) baking tin and line with parchment paper.
  • Raise the Chef Patissier XL head and install the inlet shield.
  • Fix the K beater to the machine and attach the 5L mixing bowl to the machine.
  • Add feta, parmesan cheese, herbs, oil and pepper to the bowl. Mix for about 30 seconds, starting at speed 1 and gradually increasing to speed 3, until the ingredients are well combined.
  • Take the bowl and typewriter K out of the machine. Then, cover tightly and let cool in the refrigerator.
  • Attach the Easy Warm bowl to the machine and insert the kneading tool.
  • Add the flour, yeast, icing sugar, salt, oil and water to the bowl, then select the 'knead the dough' preset. Once completed, the dough should be smooth and elastic.
  • Insert the shield into position and select the 'powder test' preset.
  • Once proofed, transfer the dough to a lightly floured surface.
  • Pull the dough out and press gently to remove air bubbles.
  • Roll the dough into a rectangle, approx. Size 25x35cm.
  • Remove the cheese and herb mixture from the refrigerator.
  • Sprinkle the mixture over the dough and then add dried tomatoes on top.
  • Roll the dough up, starting with the longer edge to form a log shape.
  • Cut the log into 7 even slices, approx. each width 5cm. Then place the rolls in the baking tray, stacking six rolls around the edge and placing the last roll in the middle.
  • Use a clean towel to cover the dough and let it rest for about 30-40 minutes.
  • Preheat oven to 180°C.
  • Brush the top of each piece of dough with beaten egg.
  • Bake for about 45 minutes at 180°C until golden and risen (cover the cake with foil if it starts to brown too quickly).
  • After baking, take the tin out of the oven.
  • Leave for 5-10 minutes to cool down.
  • Eating hot will taste better.

#huongdanlambanhmithitxongkhoivathaomoc #congthucbanhmithitxongkhoivathaomoc #huongdancongthucbanhmithitxongkhoivathaomoc

13 tháng 6, 2025
Sự kiện ra mắt đại lý mới tại khu vực Vũng Tàu
3 tháng 6, 2025
Thanh lọc cơ thể, bổ sung vitamin
3 tháng 6, 2025
Có thể kèm với cơm trắng, salad tươi và chấm cùng mayonnaise, tương ớt...
3 tháng 6, 2025
Biến tấu menu với các loại bột khác như bột cacao, bột sữa, bột matcha,...
3 tháng 6, 2025
Pha đồ uống có sữa hoàn toàn tự động trên máy Minibar
3 tháng 6, 2025
Cách pha cà phê espresso và điều chỉnh thông số chiết xuất.
2 tháng 6, 2025
Đảm bảo an toàn cho thiết bị và kéo dài tuổi thọ sử dụng.
2 tháng 6, 2025
Khi mới khởi động máy lần đầu, bạn cần thực hiện một số bước cài đặt đơn giản.
2 tháng 6, 2025
Hướng dẫn từng bước để châm nước vào bình chứa của máy một cách thủ công.
2 tháng 6, 2025
Thao tác đúng cách dù bạn sử dụng hạt cà phê nguyên chất hay cà phê đã xay sẵn.
More posts