Feta cheese bread recipe

Feta cheese bread is a delicious dish, combining a crispy bread crust and a rich, rich Feta cheese filling. A simple recipe with flour, yeast, water, salt, and especially Feta cheese, brings a unique and attractive flavor.

Ingredients

  • 100g crumbled feta cheese
  • 30g parmesan, grated
  • 15 g fresh parsley leaves, chopped
  • 15g chives, finely chopped
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil
  • 1 teaspoon ground black pepper
  • 500g white, strong flour (plus extra for dusting)
  • 7g fast-acting dry yeast
  • 1 teaspoon sugar
  • 2 teaspoons salt
  • 3 tablespoons extra virgin olive oil
  • 320g water
  • 70g dried tomatoes, chopped
  • 1 egg, beaten

Detailed instructions

  • To prepare, grease a round, 23cm (9”) baking tin and line with parchment paper.
  • Raise the Chef Patissier XL head and install the inlet shield.
  • Fix the K beater to the machine and attach the 5L mixing bowl to the machine.
  • Add feta, parmesan cheese, herbs, oil and pepper to the bowl. Mix for about 30 seconds, starting at speed 1 and gradually increasing to speed 3, until the ingredients are well combined.
  • Take the bowl and typewriter K out of the machine. Then, cover tightly and let cool in the refrigerator.
  • Attach the Easy Warm bowl to the machine and insert the kneading tool.
  • Add the flour, yeast, icing sugar, salt, oil and water to the bowl, then select the 'knead the dough' preset. Once completed, the dough should be smooth and elastic.
  • Insert the shield into position and select the 'powder test' preset.
  • Once proofed, transfer the dough to a lightly floured surface.
  • Pull the dough out and press gently to remove air bubbles.
  • Roll the dough into a rectangle, approx. Size 25x35cm.
  • Remove the cheese and herb mixture from the refrigerator.
  • Sprinkle the mixture over the dough and then add dried tomatoes on top.
  • Roll the dough up, starting with the longer edge to form a log shape.
  • Cut the log into 7 even slices, approx. each width 5cm. Then place the rolls in the baking tray, stacking six rolls around the edge and placing the last roll in the middle.
  • Use a clean towel to cover the dough and let it rest for about 30-40 minutes.
  • Preheat oven to 180°C.
  • Brush the top of each piece of dough with beaten egg.
  • Bake for about 45 minutes at 180°C until golden and risen (cover the cake with foil if it starts to brown too quickly).
  • After baking, take the tin out of the oven.
  • Leave for 5-10 minutes to cool down.
  • Eating hot will taste better.

#huongdanlambanhmithitxongkhoivathaomoc #congthucbanhmithitxongkhoivathaomoc #huongdancongthucbanhmithitxongkhoivathaomoc

29 tháng 7, 2025
Mở ra hướng đi mới cho ngành cà phê đặc sản Việt Nam.
21 tháng 7, 2025
Điểm đến độc đáo dành riêng cho những người yêu cà phê thực thụ.
11 tháng 7, 2025
Nơi lan tỏa giá trị, chia sẻ xu hướng và kết nối những tâm huyết trong kinh doanh.
11 tháng 7, 2025
Ly sinh tố hòa quyện chút hương nhục đậu khấu và quế hồi thơm dịu, dễ uống.
11 tháng 7, 2025
Dùng thay bữa sáng hoặc thưởng thức như một bữa ăn nhẹ trong ngày!
10 tháng 7, 2025
Thức uống thanh mát cho mùa hè với vị chanh chua dịu và hương bạc hà tươi mát.
9 tháng 7, 2025
Thức uống lành mạnh với vị ngọt tự nhiên, tốt cho sức khỏe.
9 tháng 7, 2025
Món sinh tố ngon miệng, bổ sung năng lượng và giàu chất chống oxy hóa.
9 tháng 7, 2025
Chuẩn bị bữa sáng nhanh và đầy đủ dinh dưỡng với menu sinh tố đa dạng.
9 tháng 7, 2025
Tổng hợp bí quyết tạo độ ngọt tự nhiên cho món sinh tố mà không cần thêm đường.
More posts