Zopfteig bread recipe

The Zopfteig bread recipe requires meticulousness in the kneading and shaping process to achieve a crispy crust and soft, smooth crumb. Perfetto will provide detailed instructions on every step from choosing ingredients, kneading dough, proofing dough to braiding bread, helping you create a delicious and beautiful cake.

Ingredients

Ingredients for dough:

  • 185ml sour cream
  • 56g butter
  • 385g plain flour
  • 2 teaspoons instant yeast
  • 11/4 teaspoon salt
  • 2 large eggs (reserve 1 yolk for glazing)


Ingredients for making cake frosting:

  • 1 egg yolk
  • 15ml water
  • Poppy seeds or sesame seeds for decoration (optional)

Detailed instructions

  • Warm the sour cream to just warm in the microwave or over low heat in a saucepan. Add butter and stir until melted.
  • Insert the dough hook into the CHEF Titanium, then add the flour, yeast and salt to the mixing bowl. Mix on low speed until combined then add sour cream mixture.
  • Lightly beat one egg and one egg white in a separate bowl before adding to the mixing bowl. Mix until well combined and stop the machine before the mixture forms a single large dough. Let the bread mixture sit and rest for 15 minutes.
  • After the dough rests, turn the machine back on low speed for about 3-5 minutes and let the dough hook knead until the dough is smooth and elastic. Pour the dough into a greased bowl, cover with greased plastic wrap and place in the freezer or dough drawer for 1.5 to 2 hours, until the dough has doubled in size.
  • Turn the dough out onto a lightly greased surface and knead gently a few times. Divide it into 3 equal parts and roll each part to a length of 45cm/18 inches. Braid the lengths, clip and tuck each end underneath. Place on a lightly oiled baking tray, cover with oiled cling film and place in a warm place for 45-50 minutes to rise.
  • Preheat the oven to 190°C / 375°F / Gas 5
  • Beat egg yolks and water together to form a coating, then spread on bread. Sprinkle the seeds over the loaf and place in the middle of the oven for 30-35 minutes, or until golden brown and shiny.
  • Cool on the baking sheet for 10 minutes before transferring to a cooling rack to cool completely.

#huongdanlambanhmizopfteig #congthucbanhmizopfteig #huongdancongthucbanhmizopftteia

13 tháng 6, 2025
Sự kiện ra mắt đại lý mới tại khu vực Vũng Tàu
3 tháng 6, 2025
Thanh lọc cơ thể, bổ sung vitamin
3 tháng 6, 2025
Có thể kèm với cơm trắng, salad tươi và chấm cùng mayonnaise, tương ớt...
3 tháng 6, 2025
Biến tấu menu với các loại bột khác như bột cacao, bột sữa, bột matcha,...
3 tháng 6, 2025
Pha đồ uống có sữa hoàn toàn tự động trên máy Minibar
3 tháng 6, 2025
Cách pha cà phê espresso và điều chỉnh thông số chiết xuất.
2 tháng 6, 2025
Đảm bảo an toàn cho thiết bị và kéo dài tuổi thọ sử dụng.
2 tháng 6, 2025
Khi mới khởi động máy lần đầu, bạn cần thực hiện một số bước cài đặt đơn giản.
2 tháng 6, 2025
Hướng dẫn từng bước để châm nước vào bình chứa của máy một cách thủ công.
2 tháng 6, 2025
Thao tác đúng cách dù bạn sử dụng hạt cà phê nguyên chất hay cà phê đã xay sẵn.
More posts